Smits Traiteur Groente- en Fruitspecialisten

"Actan accountants & adviseurs denkt mee met ons gehele bedrijfsproces”

150413-1262.jpg Wie de winkel van Smits Traiteur Groente- en Fruitspecialisten binnenstapt, ziet prachtige vitrines vol aanlokkelijke verse groenten, salades, broodjes en maaltijden. Dit moderne bedrijf met zowel particuliere als zakelijke klanten begon in 1885 als een groentehandel vanuit een schuur.

Eigenaar Dirk Jan Smits vertelt: “Onze familie zit sinds 1885 in groenten en fruit, te beginnen met mijn overgrootvader. Mijn vrouw en ik hebben deze winkel nu al 28 jaar. Rond die periode maakten we ook de omslag van het ‘standaard’ assortiment naar verse rauwkost, gesneden groenten, salades en maaltijden. Dat was zeer vooruitstrevend voor die tijd.” Inmiddels is Smits Traiteur Groente- en Fruitspecialisten vanuit de winkel aan de Kruisweg in Hoofddorp uitgegroeid tot een bekende traiteur voor zowel particulieren als bedrijven in Hoofddorp en omgeving.

Vooruitstrevendheid, eerlijkheid en duidelijkheid

Dirk Jan Smits “Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door vooruitstrevendheid, eerlijkheid en duidelijkheid. Dat zoeken wij dus ook in onze accountant. Als familie zijn wij sinds de jaren ’70 klant bij Actan accountants & adviseurs, destijds nog W. Stougie. Actan verzorgt voor ons het complete pakket financiële diensten: van de loonadministratie tot de financiële administratie, de jaarrekening en het ziekteverzuim.” Kijkend naar de dienstverlening van Actan vallen diverse kenmerken Smits op. “De medewerkers zijn klantvriendelijk, betrouwbaar en zeer servicegericht. De onderlinge werksfeer is erg goed. Actan biedt een compleet pakket diensten en handelt pro-actief. Als druk ondernemersgezin met drie kinderen zijn wij niet altijd op tijd met het aanleveren van zaken. Actan neemt ons op dat vlak veel zorgen uit handen. In plaats van dat ik als ondernemer overal aan moet denken en Actan moet vragen actie te ondernemen, zijn mijn vaste contactpersonen mij vaak een stap voor en is het al geregeld.”

Aandacht volledig op ondernemerschap

Kijkend naar de toekomst zijn er zeker nog wensen. Zo onderzoekt Smits samen met Actan de mogelijkheid tot automatische facturering, gekoppeld aan het betalingssysteem. “Dit online systeem levert niet alleen veel gemak op, maar zal ook de kosten drukken. Voordeel aan twee kanten dus. Ook denken we momenteel na over een nieuwe medewerker; iemand die mij en mijn vrouw kan ondersteunen en onze taken kan overnemen als wij er niet zijn. Ook daarbij adviseert Actan; zij kijken samen met ons naar de kwaliteiten die zo iemand moet hebben en geven ons inzicht in onze financiële ruimte qua personeelskosten. Actan denkt dus echt mee met ons gehele bedrijfsproces. Zo kunnen wij onze aandacht volledig richten op het ondernemerschap!”

Smits Traiteur en Actan accountants & adviseurs

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Doe de

 

MKB branchescan

 

Krijg inzicht in uw positie in de branche

Wat brengt het

 

BELASTINGPLAN 2021


door Martijn Zweet

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00