Wellicht krijgt u toch huurtoeslag

Vanaf dit jaar geldt er geen absolute inkomensgrens meer voor de huurtoeslag. Hierdoor hebben meer mensen dit jaar recht op huurtoeslag. U kunt uitrekenen of u ook mogelijk in aanmerking komt.

Huurtoeslag

De huurtoeslag is een tegemoetkoming voor personen die in verhouding tot hun inkomen veel huur betalen. Goedkope huurwoningen zijn immers weinig beschikbaar.

Recht op toeslag?

Wie wil weten of er recht bestaat op huurtoeslag, kan op de site van de Belastingdienst een proefberekening maken. Hieruit blijkt ook dat meer mensen dan vorig jaar recht hebben op huurtoeslag. Naar schatting betreft het zo’n 115.000 personen.

Voorbeeld: uit de proefberekening blijkt bijvoorbeeld dat een alleenstaande met een jaarsalaris van € 25.000 en een huur van € 600 per maand, vorig jaar geen recht op huurtoeslag had en dit jaar op € 82 per maand.

Let op! Er bestaat voor de huurtoeslag nog wel een vermogensgrens: € 30.846 voor alleenstaanden en € 61.692 voor stellen.

Tip! Bereken bij een laag inkomen dus altijd of er recht bestaat op huurtoeslag, ook als dit vorig jaar niet het geval was en er verder niets of vrijwel niets is gewijzigd.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00