Maak haast met uw WBSO-aanvraag!

Wilt en kunt u vanaf 1 januari 2016 gebruikmaken van de WBSO, dien dan uw aanvraag uiterlijk 30 november aanstaande in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Uw WBSO-aanvraag kunt u nu al online indienen en in de loop van deze week volgt ook een offline-mogelijkheid.

WBSO/RDA

Heeft u werknemers in dienst die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verrichten, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Met de WBSO kunt u de loonkosten voor innovatie binnen uw bedrijf verlagen. Bent u zelfstandig ondernemer dan kunt u ook gebruikmaken van de WBSO met de S&O-aftrek in de inkomstenbelasting. De RDA (Research en Development Aftrek) verlaagt tot slot de overige S&O-kosten en uitgaven.

Tijdige aanvraag

Wilt u vanaf 1 januari 2016 gebruik maken van de WBSO, dan is dus haast geboden. Bent u zelfstandig ondernemer dan heeft u nog tot en met 1 januari 2016 de tijd om uw WBSO-aanvraag in te dienen voor uw innovatiewerkzaamheden die op die datum starten. 

Tip: Meer informatie over de WBSO-aanvraag is terug te vinden op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Let op! Per 1 januari 2016 worden de WBSO en de RDA samengevoegd tot één regeling. De samenvoeging is een maatregel uit het Belastingplan voor 2016. De Tweede en Eerste Kamer moeten hier nog mee instemmen.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Doe de

 

MKB branchescan

 

Krijg inzicht in uw positie in de branche

Wat brengt het

 

BELASTINGPLAN 2021


door Martijn Zweet

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00