Gratis kopje koffie op de werkplek

Een kopje koffie met een koekje op z'n tijd, een stukje fruit bij de lunch en om vier uur een cup-a-soup. Mag u deze consumpties op de werkplek onbelast aan uw werknemers verstrekken? Het antwoord is ja. Voor dergelijke consumpties geldt namelijk een nihilwaardering.

Maar let op! Maken die consumpties onderdeel uit van een maaltijd op de werkplek, dan geldt de nihilwaardering niet. U moet dan de maaltijdregels toepassen. Voor een maaltijd, die wordt gebruikt of verbruikt op de werkplek, geldt per maaltijd een normbedrag van € 3,20. Dit normbedrag minus een eventuele eigen bijdrage van de werknemer is loon. De waarde van de maaltijd kunt u ook als eindheffingsloon onderbrengen in de vrije ruimte.

Onbelaste maaltijden
Heeft de maaltijd een meer dan bijkomstig zakelijk karakter, zoals bij werken op koopavonden, dan mag deze wel onbelast worden verstrekt. Hetzelfde geldt voor maaltijden als onderdeel van tijdelijke verblijfkosten. Zo mag u onbelast de maaltijd vergoeden van uw vertegenwoordiger tijdens een dienstreis en is de maaltijd ook onbelast indien genuttigd tijdens een zakelijke bespreking met een klant buiten de vaste werkplek.


Overig nieuws

Wij zoeken collega's

 

Vacatures

SECTORRAPPORT 

 

BRANCHES IN ZICHT 2019

MAAK KENNIS MET

 

DE MENSEN
 

VAN ACTAN

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00